nieuws

Glasfolie helpt centrum van warmteprobleem af

bouwbreed

Glasfolie Suncontrol helpt ‘Sea-Life Centre’ vlak achter het Kurhaus in Scheveningen van de overmatige warmteproblemen af. Het Sea-Life Centre wordt gekenmerkt door zijn grote glazen voorgevel.

Sinds het begin van vorig jaar heeft het golfslagbad plaats gemaakt voor dit centrum. In een aantal bassins wordt een overzicht gegeven van de onderwaterwereld van de Noordzee. Door de hoge temperaturen die achter het glas ontstonden werd het leefmilieu van de vissen ernstig verstoord. Ook waren bezoekers en het personeel van vooral restaurant en de zogenaamde ‘gift-shop’ niet zo erg te spreken over de warmte.

Het bezoek werd vanwege de warmte niet zelden uiterst beperkt gehouden. Glasfolie Suncontrol BV Purmerend heeft de glazen gevels nu voorzien van een folie, die de warmte voor 80 % tegenhoudt. Het was volgens mevrouw Muller, die de dagelijkse leiding heeft, de enig juiste oplossing in de gegeven omstandigheden. De warmte vormde voor mens en dier een reeel probleem. Folie op schuine glaswand weert warmte optimaal.

Reageer op dit artikel