nieuws

Geen nevel door afbreekbare blusstof

bouwbreed

Ajax Brandbeveiliging heeft als alternatief voor de halon-blusser de sproeischuimblusser op de markt gebracht. De blusstof van deze nieuwe blusser is voor 99,9 procent biologisch afbreekbaar.

Daarnaast is er volgens Ajax nog een ander voordeel: er is geen sprake van een nevel waardoor het zicht goed blijft. De spuitduur bedraagt veertig seconden, veel langer dan bij een poederblusser of een CO2-blusser.

Ajax presenteert tijdens de beurs verder de Sorbarix A20, een absorberend en waterwerend kussen. Het kussen neemt in korte tijd twintig liter water op en is geschikt voor toepassing op plaatsen waar geen (blus)water mag binnendringen, zoals lift- en elektroschachten, hoogspanning sruimten of de openbare riolering.

Ook de Absodan-absorptiekorrels zijn sinds kort in het Ajax-programma opgenomen. Deze korrels hebben een hoge opnamecapaciteit (maximaal 88 volumeprocent), zodat er relatief weinig van het produkt hoeft te worden gebruikt. Toepassing is mogelijk op elke werkvloer, voor elke vloeistof.

Reageer op dit artikel