nieuws

Gebruikersvriendelijke spijkermachine

bouwbreed

Nieuw in het leveringsprogramma van Poppers-Systems BV te Almere is de Senco pneumatische spijkermachine van het type SN-70. Deze machine vervangt de Senco SN-IV en is in twee uitvoeringen verkrijgbaar voor de verwerking van maximaal 90 of 100 mm spijkers.

Uitspringende eigenschappen van de nieuwe machine zijn het lichte gewicht (4,4 kg) en een gemodificeerd Easy Clear ontstoringssysteem.

De SN-70 spijkermachine is standaard uitgevoerd met een lederen handgreep, die zowel bij koude als bij warme weersomstandigheden comfortabel aanvoelt.

Daarbij zorgt de stand en het formaat van de handgreep voor een betere grip en balans. Afhankelijk van de gebruiker kan het schietmechanisme worden aangepast aan het werk. Zo wordt de machine uitgevoerd met een ‘bottom fire’ of een ‘trigger fire’, afhankelijk van snelheid of accuratesse. De SN-70 verwerkt gladde-, ring- of schroefspijkers.

Het gemodificeerde Easy Clear Ontstoringssysteem maakt het mogelijk om vastzittende spijkers snel te verwijderen zodat de produktiecontinuiteit gewaarborgd blijft. Het schuine magazijn stelt de gebruiker in staat spijkers op moeilijk bereikbare plekken te plaatsen.

Toepassingen

De Senco SN-70 spijkermachine kan onder meer worden gebruikt bij het bevestigen van vloerbalken, prefab-constructies, dakkappen en spanten. Ook bij de fabricage van kisten, kratten en pallets kan de nieuwe pneumatische spijkermachine worden ingezet.

Reageer op dit artikel