nieuws

Friese mini-rotonde wordt na drie jaar afgebroken

bouwbreed

Een mini-rotonde van drie jaar oud bij het Friese Nijega zal nog dit jaar worden afgebroken. De directie Friesland van Rijkswaterstaat neemt die klus voor zijn rekening.

De sloop is nodig vanwege de verbreding van de N31 tussen Leeuwarden en Drachten.

Ondanks tegenspartelingen van de gemeente Smallingerland, die destijds de aanlegkosten van f. 250000 moest betalen, houdt Rijkswaterstaat vast aan een zogeheten ‘Haarlemmermeer’-oplossing waarbij de afrit parallel aan de nieuwe rijksweg komt te lopen.

In de oude situatie zouden automobilisten een half klaverblad tegenkomen en daarna nog eens een mini-rotonde die ze voor driekwart zouden moeten nemen. Met name voor bus- en vrachtwagenchauffeurs zou die situatie onoverkomelijke problemen opleveren. De afbraak van de rotonde betekent een kapitaalvernietiging van in elk geval f. 250000. In plaats van de mini-rotonde komt er nu een afrit zoals gebruikelijk is bij autosnelwegen. De snelheidsremmende werking van de minirotonde wordt straks overgenomen door een halve mini-rotonde.

Reageer op dit artikel