nieuws

Expositie in steenfabriek

bouwbreed

Brabantse commissaris mr. F. Houben zelf opent zaterdag 15 januari de keramiek expositie van Galery Desude te Udenhout. Met deze tentoonstelling van tien Nederlandse keramisten gaan de vlamovens van steenfabriek Udenhout, deel van de Belgische baksteengroep Desimpel, officieel uit. De opening vindt plaats om 14.00 uur.

‘Udenhout’ werd gedurende de jongste saneringsronde van de Nederlandse baksteenindustrie gesloten.

Als eerbetoon werden tien geselecteerde keramisten uitgenodigd voor het t werk in de daarvoor speciaal weer aangestoken vlamoven te bakken. De oven van 12 meter lengte, 3 meter breedte en 2 meter hoogte stelde hen in staat werken van fors formaat te bakken. Dit gebeurde in september en oktober vorig jaar. Van de opening bracht Cobouw op 3 november 1993 verslag.

De werken zijn te zien in de ovenkamers en de grote hal van de steenfabriek die als centraal kantoor en distrubutiecentrum van de Desimpel Groep in Nederland in gebruik blijft. De ovens worden na 20 februari, wanneer de expositie wordt gesloten, afgebroken. Tijdens de opening zullen oud-directeur en oud KNB-voorzitter drs. P.J.P. Wesseling en kunsthistorica Gerda Brust het woord voeren.

Reageer op dit artikel