nieuws

DSM financiert bouw appartementen

bouwbreed

De landelijk werkende woningcorporatie Stichting Verantwoord Wonen (SVW) leent van de NV Pensioenverzekeringsmaatschappij DSM de somma van f. 4,5 miljoen. SVW financiert met dit geld de bouw van 41 vrije sector-appartementen in Arnhem.

De twee partijen zijn door het financiele adviesbureau Meertens tot elkander gebracht. “Speciaal voor corporaties hebben we een speciale vorm van leningen ontwikkeld”, aldus drs. J.G.M. Meertens van het gelijknamige bureau. “De aanvangslasten van deze geindexeerde lening liggen lager. Corporaties hoeven dan niet hun eigen vermogen aan te spreken. Inmiddels hebben andere organisaties belangstelling getoond voor deze nieuwe vorm van lenen.”

De Stichting Verantwoord Wonen kwam eind december in het nieuws omdat men de verlieslatende Stichting Bijzondere Woningbouw had overgenomen. Door deze overname werd het woningbezit van SVW in een klap verdubbeld. Op dit moment onderhandelt SVW over de overname van het woningbedrijf in Bergeyk, dat ruim 400 woningen telt.

Reageer op dit artikel