nieuws

Draaddochter Hoogovens samen met Thyssen Draht

bouwbreed Premium

De Nederlandse Draadindustrie (NDI), een in Venlo-Blerick gevestigd onderdeel Hoogovens, gaat samenwerken met Thyssen Draht, een onderdeel van het Duitse Thyssen Stahl.

De bedrijven bundelen hun activiteiten op het gebied van spanstaal en industrieel draad in Nedri Holding GmbH. In deze nieuwe onderneming krijgt Hoogovens belang van 70 procent. Nedri heeft een kleine 500 medewerkers in dienst en een omzet van ongeveer f. 200 miljoen. NDI zal door de samenwerking op de Europese ranglijst van spanstaalproducenten stijgen van een zesde naar een derde plaats. De spanstaalactiviteiten zullen onder de naam Nedri Spanstaal worden voortgezet in Venlo-Blerick, die op het gebied van industriforle draden worden geconcentreerd in het Duitse Hamm onder de naam Nedri Industriedraht.

Reageer op dit artikel