nieuws

Dienstverlening voor frauderende bouw-wao’er

bouwbreed Premium

De 49-jarige J. M. uit het Limburgse Eys is door de Maastrichtse politierechter mr. I. Becker tot 120 uur dienstverlening veroordeeld wegens sociale fraude.

M. heeft volgens officier van justitie mr. J. Laumen vanaf 1986 als wao’er regelmatig zwart werk verricht op bouwpoen en bij particulieren. Daardoor heeft hij ten minste ruim _58000 gulden ten onrechte aan sociale uitkeringen opgestreken.

Het onderzoek door de opsporingsdienst van het SFB bracht onder meer aan het licht dat M. ook voor zijn vroegere plaatsgenoot en Tweede Kamerlid drs. R. Van der Linden (CDA) klusjes had opgeknapt in diens vakantiehuis in de Franse Alpen. Hij logeerde daar met zijn gezin gedurende een tiental dagen gratis en deed in ruil daarvoor onbetaald wat karweitjes. Een betaling in natura ter waarde van ongeveer _2000.

Er waren echter veel meer feiten die aantoonden dat M. tegen betaling zwart werk heeft verricht. Laumen had een gevangenisstraf van drie maanden onvoorwaardelijk geeist, eventueel te vervangen door 140 uur dienstverlening.

Reageer op dit artikel