nieuws

Demonstratiedagen oplosmiddelarme verf

bouwbreed Premium

Het Centrum voor Onderzoek en Technisch Advies (COT) uit Haarlem organiseert acht demonstratiedagen, waarop de conclusies worden gepresenteerd van een onderzoek naar oplosmiddelarme verven voor hout.

Tijdens het onderzoek is gedurende vijf jaar de toestand gecontroleerd van de verflaag op dertien woningbouwcomplexen. Deze woningen zijn in 1989 geschilderd met tientallen verschillende oplosmiddelarme verven en traditionele alkydharssystemen. Ieder halfjaar controleerde het COT deze verven op onder meer glans, barst- en bladdervorming en op houtrot.

Tijdens de demonstratiedagen zullen niet alleen de resultaten van het onderzoek aan de orde komen, maar geven ook diverse sprekers hun visie op verven die minder oplosmiddelen bevatten dan de traditionele produkten. Aan het woord komen onder andere vertegenwoordigers van het overheidspo KWS 2000, de verfindustrie, het Bedrijfschap Schildersbedrijf en de woningcorporaties. Ook een bezoek aan een van de onderzochte woonwijken staat op het programma.

De dagen worden gehouden op 15 en 16 maart in Houten, op 22 en 23 maart in Bavel, op 12 en 13 april in Almelo en op 19 en 20 april in Badhoevedorp.

Reageer op dit artikel