nieuws

De informatie die Cobouw over de bouwperikelen …

bouwbreed

De informatie die Cobouw over de bouwperikelen bij de Rijksuniversiteit Leiden heeft verzameld, is grotendeels verkregen buiten de RUL om. Het feit dat de universiteit zo weinig open is, doet het ergste vermoeden. Als het antwoord op de vragen anders ligt dan wij uit de ons beschikbare gegevens ke destilleren dan kan dat antwoord alleen gegeven worden door de universiteit zelf. Met het verstrekken van verminkte gegevens komt daar tot nu toe weinig van.

De RUL bouw-affaire roept vragen op over zowel de rol als de bestuurlijke kwaliteit van de top van de Rijksuniversiteit Leiden. De toezichthoudende taak lijkt schromelijk verwaarloosd en het gaat er sterk op lijken dat nu ook nog miljoenen aan gemeenschapsgeld verdwenen zijn. In de politiek en in het bedrijfsleven zou een dergelijke situatie onherroepelijk leiden tot op zijn minst schorsing van de verantwoordelijken in afwachting van een diepgaand onderzoek. In het ondoorzichtige regentendom van het wetenschappelijk onderwijs gelden deze algemeen aanvaarde maatschappelijke regels kennelijk niet.

Reageer op dit artikel