nieuws

Continental komt met nieuwe regenband

bouwbreed Premium

Met de AquaContact brengt Continental een nieuwe regenband op de markt die zowel onder natte als droge omstandigheden opmerkelijke eigenschappen vertoont.

De brede, sportief ogende band zou volgens de producent bij een nat wegdek zelfs bij rijsnelheden van 116 km/h nog een uitstekend contact met de weg houden. Proefnemingen zouden hebben aangetoond dat de band in vergelijking met andere typen regenbanden pas bij 15 km hogere snelheden het contact verliest. De AquaContact werd aanvankelijk uitgebracht voor de grotere wielmaten maar, kwam onlangs ook uit voor de middenklasse auto’s; o.a. in de maat 185/60-14 voor de VW Golf.

Diepe middengroef

De nieuwe regenband van Continental onderscheidt zich door een diepe middengroef waardoor de band uit twee delen lijkt te bestaan. De lengte van de waterafvoerende groeven in het loopvlak is daarmee minimaal gehalveerd. Ook via de middenril wordt het water onder de band weggeperst. De dubbele sporing en de ronde schouders zijn ongevoelig voor spoorrillen in het wegdek. Het tweeling loopvlak vermindert de kans van aquaplaning op nat wegdek met minimaal 11% en in bochten zelfs met ca. 20%.

De Continental AquaContact regenband behoudt, dank zij zijn gedeelde loopvlak ook bij hogere rijsnelheden onder natte omstandigheden, een uitstekend contact met het wegdek.

De AquaContact regenband is nu ook verkrijgbaar voor middenklasse auto’s.

Reageer op dit artikel