nieuws

Coating vermindert weerstand met 20%

bouwbreed

Sandvik , in Nederland vertegenwoordigd door Sandvik Saws and Tools Benelux BV. te Helmond, heeft een professionele handzaag ontwikkeld, de Sandvik 2600XT, die voorzien is van een nieuwe oppervlakte-coating: Low Friction.

Door deze coating wordt de weerstand tussen de zaag en het werkstuk verminderd met 20%.

De nieuwe oppervlakte-coating is zeer duurzaam en heeft een roestwerende werking. Naast deze coating is de zaag voorzien van een XT-vertanding. Deze vertanding vormt een combinatie van gezette en niet-gezette tanden. Over de gehele lengte van het zaagblad worden telkens twee ongezette (snijdende) tanden afgewisseld met een gezette (ruimende) tand. Hierdoor wordt 20% sneller afgekort en 50% sneller langsgezaagd in vergelijking met traditionele handzagen. De extra geharde tanden (hardpoint) blijven 5 tot 10 maal langer scherp vergeleken met naslijpbare tanden.

Tandenbeschermer

De Sandvik 2600XT-zaag is uitgerust met de nieuwe (gepatenteerde) Sandvik kunststof tandenbeschermer. Deze is vele malen herbruikbaar, gebruiksvriendelijk en veilig. Omdat de milieu-onvriendelijke verpakking is komen te vervallen, is de produktinformatie op de tandenbeschermer zelf gedrukt.

De Sandvik 2600XT is verkrijgbaar in twee maten: 19″ en 22″ (475 mm en 550 mm).

Door de oppervlakte-coating van de nieuwe Sandvik zaag wordt de weerstand tussen de zaag en het werkstuk met 20% verminderd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels