nieuws

CBS: Investeringen in gebouwen weer lager

bouwbreed

De economische groei over het derde kwartaal van 1993 is uitgekomen op 0,8 procent. Eerder nog ging het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit van een volumegroei van 0,5 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 1992.

Het nieuwe groeicijfer blijkt uit meer gedetailleerde gegevens van het CBS.

De totale investeringen in vaste activa (gebouwen, machines, vervoersmiddelen en dergelijke) zijn het derde kwartaal 4 procent groter geweest dan een jaar eerder. Deze groei komt voornamelijk door de oplevering van enkele grote investeringspoen in de off-shore en de energiesector.

De investeringen in de (nieuwe) gebouwen staan al anderhalf jaar onder druk.

Voor het derde kwartaal van 1993 is de teruggang ruim 10 procent. Volgens het CBS is het beeld voor andere bouwwerken gunstiger.

De investeringen in nieuwe woningen blijven stabiel en voor grond-, water- en wegenbouwkundige werken geldt een kleine stijging.

Reageer op dit artikel