nieuws

Brussel: Akzo mag Nobel overnemen

bouwbreed

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, is dinsdag akkoord gegaan met de overname van het Zweedse conglomeraat Nobel Industrier AB door Akzo.

De transactie is niet strijdig met de regels voor de Europese markt, zo heeft Brussel Akzo laten weten.

De commissie heeft vooral gekeken naar de terreinen waarop zowel Akzo als Nobel actief is. Dat onderzoek was vier weken geleden afgerond, nadat het voornemen tot samengaan eind november formeel bij de commissie was aangemeld.

Brussel heeft zijn besluit ruim voor Akzo’s algemene aandeelhoudersvergadering van 27 januari bekendgemaakt. In de Verenigde Staten hebben de autoriteiten al hun fiat aan de samenwerking gegeven. Alleen in Zweden moet het groene licht nog komen. Dat wordt “na afloop van de komende week” ontvangen, aldus Akzo.

Reageer op dit artikel