nieuws

Britse dumpermarkt lijkt in de lift

bouwbreed

Britse machinefabrikanten kan een gematigd optimisme niet worden ontzegd. In toenemende mate zijn vanuit die hoek geluiden te horen over grotere produktieactiviteiten. Benford en Thwaites, twee belangrijke producenten van kleine dumpers en motorjapanners hebben evenzeer met enig optimisme gereageerd op de stijgende vraag naar hun produkten .

Anthony Parker, directeur van Benford, zei onlangs dat zijn bedrijf in de tweede helft van 1993 de vraag naar dumpers met ongeveer 90% zag toenemen ten opzichte van dezelfde periode in 1992. Om aan de verruimende markt te ke voldoen heeft Benford zijn fulltime produktiecapaciteit met ruim 50% vergroot.

Daarmee is de fabrikant voor een groot deel verlost van een situatie waarin voortdurend van parttime medewerkers gebruik moest worden gemaakt.

Met name de vraag naar de zwaardere machines in het leveringsprogramma, de dumpers van 3 ton en meer is duidelijk gegroeid. Parker laat zich evenwel niet verleiden tot al te groot enthousiasme. “Hoewel de orderportefeuille in de tweede helft van vorig jaar iets beter was gevuld”, aldus Parker, “is het herstel nog niet structureel en heeft de grotere vraag ons inziens te maken met het inhalen van achtergestelde investeringen.”

Geluiden van gelijke aard zijn ook bij Thwaites directeur David Whittaker te beluisteren. Het bedrijf zag zich onlangs beloond met enkele grote opdrachten en in december 1993 is voor de machineproduktie een tweede ploeg van tijdelijk ingehuurde werkkrachten aangetreden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels