nieuws

Bouwlocatie in Hoogvliet goed voor 1250 woningen

bouwbreed

De Woondienst Maasoevers, tot voor kort bekend onder de naam Stichting voor Volkshuisvesting Hoogvliet (SvVH), heeft samen met de Rotterdamse dienst Stedebouw + Volkshuisvesting een vijfjarenplan ontwikkeld voor de bebouwing van de nieuwe wijk Tussenwater met circa 1250 woningen.

De eerste fase van circa 250 woningen komt over enkele maanden tot uitvoering. In opdracht van Woondienst Maasoevers, maakte het architectenbureau Treffers en Polgar BV uit Waddinxveen het ontwerp voor 84 sociale huur- en koopwoningen. De Proper-Peter Stok Groep BV uit Rotterdam liet de Amsterdamse architect Cees Dam 25 premiekoop- en 25 vrije sectorwoningen ontwerpen. Het Haagse Architectenbureau Geurst en Schulze ontwierp voor BPF Bouw 52 eengezinshuurhuizen en voor IBC Vastgoed 40 premie-koopwoningen.Geurst en Schulze zijn ook betrokken bij het plan voor de bouw van 20 duurdere vrije-sectorwoningen aan de noord- en oostrand van Tussenwater, waarmee Heijmans Bouw BV uit Rosmalen een door de stichting onder drie woningontwikkelaars uitgeschreven prijsvraag heeft gewonnen.

Voor eigen rekening bouwt Heijmans hier nog vier woningen bij. Het vijfjarenplan omvat in totaal 400 huur- en 100 koopwoningen in de sociale sector, 300 huur- en 240 koopwoningen in de premie-sector en 210 koopwoningen in de vrije sector, oftewel 1110 eengezinshuizen, 100 huurappartementen met lift en 40 koopwoningen met patio. De nieuwe wijk Tussenwater is de laatste grotere bouwlocatie in Hoogvliet, de Rotterdamse satellietstad, die na de oorlog is ontworpen om te groeien tot een woongemeenschap met zo’n 60 000 zielen. De 2500 te bouwen woningen, water en groen, beslaan de helft van het circa 60 hectare grote, tot dusverre nog onbebouwde, gebied. De andere helft is bestemd voor industrie.

Reageer op dit artikel