nieuws

Bouw Bondskantoor Racquetcenter en KNLTB geschorst

bouwbreed

De voorgenomen bouw van een bondskantoor voor de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en een tennishal voor de Zeister Racquet en Fitnesscenter BV op een perceel aan de Huis ter Heideweg in Huis ter Heide kan voorlopig niet doorgaan.

Rechter P. van Dijk heeft op verzoek van omwonende de door het gemeentebestuur van Zeist voor deze poen afgegeven bouwvergunningen geschorst. Aannemer Pelikaan uit Tilburg zou de bouw realiseren. De KNLTB wil f. 4 miljoen in het kantoor investeren. Volgens een woordvoerder van de Racquet BV is met de bouw van de tennishal een ‘aanzienlijk hoger bedrag’ gemoeid.

De omwonenden hadden tevens schorsing verzocht van de bouwvergunning, die het gemeentebestuur afgaf voor 47 sociale huurwoningen ter plaatse. Dat verzoek is afgewezen. De woningen zullen gebouwd worden in opdracht van woningbouwvereniging De Seyster Veste.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels