nieuws

Arcen en Velden vraagt om extra steun

bouwbreed

Het gemeentebestuur van het Limburgse Arcen en Velden heeft extra steun gevraagd aan de Tweede Kamer. Volgens het gemeentebestuur is het de zwaarst getroffen gemeente in Limburg.

In een brief vraagt de gemeente de kamerleden verder bij de regering “een substantiele bijdrage te bewerkstelligen voor alle gedupeerden in de provincie Limburg.”

Vooral het dorp Arcen, dat nagenoeg geheel onder water heeft gestaan, heeft volgens de gemeente grote schade opgelopen. De totale schade voor Arcen en Velden beloopt volgens het gemeentebestuur f. 30 miljoen. Per woning bedraagt de schade gemiddeld f. 25.000.

“Omdat wij van mening zijn dat de gemeente Arcen en Velden met 8900 inwoners, waarvan 2400 in Arcen, relatief zeer zwaar getroffen is, vragen wij om extra aandacht voor de problematiek in onze gemeente.”

Reageer op dit artikel