nieuws

Ahlmann Nederland 20 jaar zwenkladers

bouwbreed Premium

Ahlmann Nederland BV te Ammerzoden heeft het nieuwe jaar feestelijk ingezet. Het machinebedrijf vierde het feit dat 20 jaar geleden door het wegenbouwbedrijf Gebr. Van den Oord een begin werd gemaakt met de import van de Ahlmann-zwenkladers in Nederland. Voor Ahlmann Maschinenbau, Rendsburg was 1973 een historisch jaar omdat de fabrikant nog nooit eerder een wegenbouwbedrijf-annex machinegebruiker de verkooprechten van de Ahlmann-zwenkladers had verleend. In zijn toespraak sprak Ahlmann-directeur Dr. Zimmermann zijn waardering uit over de wijze waarop de gebroeders Frans, Toon en Ad van den Oord er in de beginjaren in zijn geslaagd aan het merk Ahlmann landelijke bekendheid te geven. Dat de zwenkladers op de Nederlandse markt bijna een begrip werden was volgens Zimmermann te danken aan de vele initiatieven die door Mariet en Toon van den Oord in de achterliggende jaren rond dit machinematerieel zijn genomen en het enthousiasme waarmee de medewerkers hieraan gestalte hebben gegeven.

“De grote persoonlijke betrokkenheid van het familiebedrijf Van den Oord bij het Ahlmann produkt ligt aan de basis van het succes dat Ahlmann Maschinenbau GmbH in ons land heeft ke bereiken”, aldus Zimmermann. Met de overhandiging van een fraai koperrelief aan Toon en Mariet van den Oord werd door Zimmermann die betrokkenheid nog eens onderstreept.

Reageer op dit artikel