nieuws

Actie tegen bouwplan in Haarlem

bouwbreed

Een groepje inwoners van Haarlem heeft gistermiddag op de Grote Markt actie gevoerd tegen de plannen voor de bebouwing van het zogeheten Enschede-terrein. Volgens de actievoerders wordt het historische hart van Haarlem door het bouwplan geweld aangedaan. Zij vinden de bebouwing te hoog. Bovendien zou het ontwerp niet passen in het Haarlemse centrum. De gemeenteraad van Haarlem beslist vanavond over de omstreden plannen.

Het college van B en W wil op het vroegere terrein van drukkerij Johan Enschede een schouwburg en een toneelschuur bouwen en het gebouw van de rechtbank uitbreiden. Enkele tegenstanders droegen gisteren symbolisch het historische hart van Haarlem ten grave.Later werd dat hart aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder Schouten (D66). Volgens de voormalige stadsarchitect van Haarlem, N. Andriessen, dreigt het gemeentebestuur een historische vergissing te begaan. Hij noemde het ontwerp een verschrikkelijk plan dat nooit mag worden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel