nieuws

Aantal benzinepompen daalt

bouwbreed

Nederland zal na het afronden van de bodemschoonmaak onder benzinepompstations nog ruim 4000 vulplaatsen tellen. Volgens de Stichting Uitvoering Bodemsanering en Amovering Tankstations (Subat) uit Rotterdam zullen ongeveer 2600 pompstations sluiten.

De totale saneringskosten bij de bedrijven die stoppen belopen f. 200 tot f. 300 miljoen. De stichting rekende eerder met het verdwijnen van 2000 vulplaatsen. Pomphouders die niet ke of willen voldoen aan de nieuwe milieu-eisen konden zich tot september 1993 aanmelden bij de Subat. Deze beheert een fonds dat het bedrijfsleven instelde en dat opgaat aan het betalen van de saneringskosten. De pomphouders moeten hun bedrijf in ruil voor de financiele tegemoetkoming opgeven. Op de locatie mag geen nieuwe vulplaats komen.

Voor 2000 moeten de pomphouders verplicht enkele milieumaatregelen doorvoeren. Het gaat hier onder meer om het schoonmaken en schoon houden van de bodem onder het pompstation.

Reageer op dit artikel