nieuws

Met aannemer naar voetbal kost wethouder in Almere baan

bouwbreed

Wethouder en loco-burgemeester A.J.S. Tierie (PvdA) van Almere heeft zijn ontslag ingediend. Hij zou op kosten van particuliere bedrijven reizen hebben gemaakt naar Parijs en Barcelona en op kosten van een aannemer het EK en WK-voetbal hebben bezocht. G. Trieller (PvdA) en D. Bos (VVD). In maart dit jaar vertrok burgemeester C. H. de Cloe wegens ten onrechte declareren van onkosten. In de onstane commotie werd vervolgens wegens politieke meningsverschillen afscheid genomen van wethouder M. van Bijsterveldt-Vliegenthart (CDA). Kort daarop verdween ook haar opvolger A. J. Gundersen na beschuldigingen dat hij een inwoonster van Almere zou hebben verkracht. In juni uitten verscheidene fracties in de gemeenteraad kritiek op de reislust van drie andere wethouders. Zij gingen op kosten van het bedrijfsleven naar Spanje (Olympisch dorp en Sevilla), Frankrijk (onderzoek naar pleinen in Parijs) en Groot-Brittannie (pretparken).

Over particulier betaalde dienstreizen zijn ook vragen gesteld aan de wethouders W.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels