nieuws

Architectuurprijs Eindhoven naar Thomassen en Vaessen

bouwbreed

De Architectuurprijs 1993 van de gemeente Eindhoven is toegekend aan Thomassen & Vaessen Architecten uit die stad. Zij ontwierpen het kantoorgebouw aan de Europalaan 7 in opdracht van de aldaar zetelende Sociale Woningstichting. Een eervolle vermelding was weggelegd voor de architecten ir. P. Diederen en ir. M. Schutgens van het gelijknamige architectenbureau uit Eindhoven. Zij ontwierpen een complex van 28 woningen aan de Vonderweg. Overigens kon de bevolking van Eindhoven bepalen wie de Publieksprijs kreeg. De meeste inzenders kozen voor het ontwerp van de Duitse architect Walter Brune: Heuvel Galerie, in combinatie met het Muziekcentrum Frits Philips. *** BRS DOCUMENT BOUNDERY ***

De in 1989 ingestelde Architectuurprijs, een sculptuur van de Eindhovense kunstenaar Jan Wils, werd uitgereikt door wethouder N. van der Spek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels