nieuws

Roval biedt compleet pakket profielen

bouwbreed

Roval brengt nu in afwijking van vorige keren een compleet pakket aluminium beglazingsprofielen op de markt. Dat is dan inclusief alle benodigde afwerkprofielen en bevestigingsmiddelen.

De profielen zijn zowel geschikt voor gesloten als ontluchte raamsystemen, waarbij het accent ligt op de ontluchte systemen. Onder de naam K100 brengt het bedrijf Roval Aluminium en Roestvaststaal BV te Helmond, een droog en ventilerend systeem op de markt, dat vooral geschikt is voor renovatiedoeleinden.

UV-invloeden

De profielen zijn geschikt ter vervanging van houten, maar vooral van stalen kozijnen in verband met de smalle profilering. Het K-100 systeem is getest door TNO volgens NEN 3661. De sponningdiepte is gegarandeerd 20 mm, zodat volgens het bedrijf geen UV-invloeden op de glasverbindingen optreden. De sponningdiepte van 20 mm wordt bereikt door een sponningverhogend aluminium profiel aan de binnenzijde en een glaslijst van hetzelfde materiaal aan de

tenzijde aan te brengen. Deze beide profielen zijn voorzien van EPT-beglazingsrubber.

Teneinde een goede ventilatie en afwatering te waarborgen, dient rondom voor een speling te worden gezorgd van 8 mm.

Dat voorkomt dan tevens dat er druk op het droge beglazingssyteem komt te staan.

Binnenbeglazing

Verder introduceert het bedrijf het kadersysteem Roval 620.

Dit is bedoeld voor binnenbeglazingskozijnen. Het Roval 621 is bestemd voor ramen en deuren en Roval 622 voor buitenbeglazingskozijnen. Deze drie kadersystemen maken het eenvoudig om elk type beglazing in renovatiepoen met houten kozijnen te vervangen en te voorzien van isolerende beglazing. Vervolgens levert het bedrijf een programma ISO ramen van geisoleerde aluminiumprofielen. Deze ISO-ramen van het type Roval 951 zijn speciaal ontwikkeld om als kleine uitzet- en draairamen toch een zo groot mogelijk glasoppervlak te verkrijgen. De maximale afmetingen voor deze ramen bedragen 650 x 1150 mm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels