nieuws

Schrale Pasen

bouwbreed

Zijn we de Paashaas wordt het Paasbest?

Dat is ieder jaar de grote vraag aan de vooravond van een weekeinde waarin Nederland massaal de kuierlatten neemt. Zoals het zich nu laat aanzien krijgen we Paaszaterdag met regen te maken (frontensysteem) maar het is dan nog wel vrij zacht.

Tijdens Pasen afnemende neerslagkansen maar tussen twee giganten (hogedruk Scandinavie, depressie bij ZW-Engeland) steekt een schrale oostenwind op waardoor het voor het gevoel vrij fris zal zijn. Thermisch lopen de middagtemperaturen zondag/maandag uiteen tussen 8 grC-9 grC in het noordoosten tot 11 grC-12 grC in het zuiden.

Weersverwachting voor het Paasweekeinde: Zaterdag: Veel bewolking en op de meeste plaatsen enige tijd regen.

Middagtemperaturen tussen 11 grC en 15 grC. De wind waait uit oost tot zuidoostelijke richting en neemt boven het Waddengebied toe tot krachtig. In het zuiden tijdelijk een afnemende en veranderlijke wind.

Zondag:Half tot zwaar bewolkt met eerst nog regenkansen. ‘sMiddags van het noordoosten uit geleidelijk meer zon. Matige, aan de kust en boven het IJsselmeer een krachtige oostenwind.

Schraal weer met maxima tussen 9 grC en 12 grC.

Maandag:Wolkenvelden, ook zon en waarschijnlijk nergens meer regen. Vrij krachtige tot krachtige oostenwind. In het zuiden later afnemend.

Middagtemperaturen rond 10 grC.

Vrijdag zon onder:20.23 uur Dinsdag zon op: 6.45 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels