nieuws

Install-buizen hebben herkenbare kwaliteit

bouwbreed

Hoogovens Buizen te Oosterhout heeft onder de naam ‘Install’ een nieuw assortiment buizen geintroduceerd voor toepassing in de installatiemarkt. Stempeling van de buizen maakt de kwaliteit herkenbaar.

Het Install-assortiment bestaat uit gelaste stalen buizen die in verschillende uitvoeringen worden geleverd. De basisuitvoering is de onbewerkte, zwarte buis. Dan zijn er buizen met een enkele en een dubbele laag lasprimer. De Install is ook te verkrijgen in thermisch verzinkte uitvoering. Tenslotte is er de uitvoering die is voorzien van een drie-voudige beschermingslaag:roestwerende epoxyprimer, hechtlaag met een trekkracht van minstens drie maal de voorgeschreven normwaarden en een toplaag van polyethyleen. Alle Installbuizen zijn voorzien van een stempeling in het staal. Bewerkte buizen hebben een extra inktstempel. Daardoor is de Install-kwaliteit altijd herkenbaar, aldus Hoogovens.

Door gebruik te maken van staal van eigen fabricage bestaat zekerheid over de samenstelling en de mechanische eigenschappen van het basismateriaal, zo meldt men bij Hoogovens Buizen. Door de hoge afwalstemperatuur en de extreem nauwe toleranties bij de produktie van de buizen ontstaat een eindprodukt van uniforme kwaliteit.

De standaard buislengte is 6 meter met een tolerantie van min nul tot plus 50 mm. De afwalstemperatuur is dusdanig hoog gekozen dat de kwaliteit van de lasdnaad gelijk is aan die van de rest van het buismateriaal. De in- en uitwendige lasnaden worden glad weggeschaafd. De Install-buizen voldoen aan alle normen die bij het keuringsinstituut van het Kiwa Giveg aan dergelijke buizen zijn gesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels