nieuws

Zweedse schudbak ook in Nederlandse uitvoering

bouwbreed Premium

Voor het scheiden van grond van stenen, beplantingen etc. vervaardigt de Zweedse producent Tord Jonsson Maskin AB de Tojo-schudbak. De bodem van de bak werkt hierbij als een zeef. De schudbak bestaat als het ware uit twee gedeelten. Het bakgedeelte is door middel van een koppeling aan het frame van een wiellader of aan een hydraulische graafmachine gehangen. Het schudgedeelte hangt aan een excentrische as. Bij het schudden beweegt hierdoor de helft van zeefspijlen opwaarts en het andere gedeelte neerwaarts, waardoor een schudbeweging ontstaat. De zeefspijlen verlo pen in afstand van boven naar beneden zodat het materiaal eenvoudig uitgezeefd kan worden.

Robuust

De Tojo-schudbak is robuust gebouwd, waarbij het zeefgedeelte uit slijtvast staal is opgebouwd. Deze Zweedse schudbak kent ook een Nederlandse uitvoering waarbij de in Zweden noodzakelijke bakbeschermingsbeplating niet wordt toegepast. Hierdoor is deze bak ook inzetbaar geworden voor het ophalen en uitzeven van bestratingen. Het Nederlandse model van de Tojo kent twee uitvoeringen: de 21160 en de 20205.

Het model 21160 heeft een bakbreedte van 2100 mm en een baklengte van 1600 mm. Het gewicht bedraagt ca. 900 kg. Deze bak is geschikt voor gebruik aan machines met een eigen gewicht van 5 tot 8 ton.

Het model 20205 heeft een bakbreedte van 2500 mm, terwijl de baklengte 2050 mm bedraagt. Het gewicht van de schudbak is ca. 1600 kg, hetgeen deze bak geschikt maakt voor gebruik aan machines met een eigen massa van 8 tot 16 ton.

De Tojo-schudbakken worden geimporteerd door Kuiken NV te Emmeloord.

Reageer op dit artikel