nieuws

WP-pompput van Wavin gemakkelijk te hanteren

bouwbreed

Wavin heeft een pompput ontwikkeld waarin afvalwater onder vrij verval wordt verzameld en door middel van pompen in drukriolen wordt afgevoerd. De WPpompput is door het lage gewicht gemakkelijk te hanteren. Dat vereenvoudigd de installatie.

Als gevolg van het lozingen besluit Bodembescherming mag ongezuiverd rioolwater niet zonder meer worden geloosd. Veel panden worden nu dan ook aangesloten op een drukriool met pompputten.

De WP-pompput van Wavin is voorzien van een stevige constructie met een polyester bodem en een schacht van gerecycled pvc. Dank zij het toepassen van deze materialen is de put licht van gewicht en bijgevolg gemakkelijk te hanteren. Bovendien zijn deze kunststoffen bestand tegen rioolgassen en agressieve stoffen.

De nu ontwikkelde pompput heeft volgens de fabrikant nog een aantal gunstige karakte ristieken. Dank zij het gladde oppervlak en de hoekloze constructie is de kans op vuilafzet minimaal. Alle gangbare pompen ke in de put worden ingebouwd. De afdekking bestaat uit de vertrouwde, zelfdragende betonplaat met putrand. Voor ophogen van de put of aanbrengen van extra aansluitingen achteraf zijn handige hulpstukken beschikbaar.

Alle inlaten zijn waterdicht.

Dat geldt zowel voor de huisaansluitingen als de druklei ding en de kabeldoorvoer. Deze worden met rubber manchetten afgedicht. Zelfs de hijsogen krijgen een afsluitdop.

De put wordt standaard gebouwd in een diameter van 800 mm, een hoogte van 1,35 meter, met een HPE drukleiding en twee inlaten van rond 160 mm. Vanzelfsprekend kan de put ook anders uitgevoerd worden.

Reageer op dit artikel