nieuws

Windows netwerkversie levert ook alleenstaande gebruiker voordeel

bouwbreed Premium

Microsoft heeft een nieuwe aflevering van Windows for Workgroups op de markt gebracht. Deze versie 3.11 is geschikt voor zowel standalone toepassingen als voor netwerken en heeft enkele nieuwe faciliteiten. Dit programma moet gezien worden als een stap op weg naar de ontwikkeling van een lichte versie van Windows zonder dat daarbij DOS nog langer noodzakelijk is. Deze versie kan nu al gebruik maken van 32 bits drivers die de toegang tot de harde schijf zeker 100% versnellen vergeleken met Windows 3.1.

Windows for Workgroups 3.11 is een dusdanig allround operating systeem dat Tulip heeft besloten deze versie voortaan op alle computers te installeren. Het programma vereist niet zulke zware hardware als Windows NT, 4mb werkgeheugen is voldoende, en ondersteunt de meest toegepaste netwerksystemen. Het is daarmee een goedkope netwerkoplossing.

Fax-software

De extra’s die het programma levert zijn ook voor de standalone gebruiker van waarde. Zo is fax-software standaard. Dit is de eerste uitwerking van het onlangs aangekondigde zogenoemde ‘Microsoft at Work’ concept. Het ontvangen en verzenden van faxen is zonder aanvullende software nu direct vanuit Windows mogelijk hetgeen natuurlijk vooral voor gebruikers van een laptop in de buitendienst interessant is. Als er wordt gecommuniceerd met andere gebruikers van Workgroup for Windows gaan de voordelen verder dan louter alleen fax-verkeer. Deze software stelt de gebruiker in staat om elk soort informatie te verzenden en te ontvangen. Ook binaire bestanden ke uit gewisseld worden. Versleuteling zorgt ervoor dat alleen de geadresseerde het bericht kan lezen. Digitale handtekeningen garanderen dat de inhoud van het document tijdens de transmissie niets is veranderd.

het systeem kan dus met zeer vertrouwelijke informatie omgaan. Dit maakt het eenvoudig mogelijk netwerken uit te breiden met iedereen die een telefoonaansluiting heeft. Een ander voordeel is een ingebouwde agenda met annotatiemogelijkheden. Binnen een netwerk is het vrij eenvoudig om met behulp. daarvan vergaderingen te plannen en activiteiten ook buiten het netwerk om op elkaar af te stemmen. Ook de eenzame computeraar zal van deze agenda veel nut ke hebben. Uiteraard is ook elektronische post standaard.

Het systeem biedt voor gebruikers onderweg de mogelijkheid om, mits de hardware daarvoor geschikt is, volledig gebruik te ke maken van het computersysteem op het werk.

Reageer op dit artikel