nieuws

Werkgevers en provincie in actie voor afvalpreventie

bouwbreed Premium

De werkgeversorganisaties VNO, NCW, NCOV en KNOV en de provincie Overijssel hebben een verklaring ondertekend om te komen tot een geringere hoeveelheid afval in het midden- en kleinbedrijf.

Overijssel is de eerste provincie met zo’n convenant. Het is de bedoeling dat ook vakbonden, gemeenten en regio’s de overeenkomst gaan onderschrijven. De samenwerking tussen de provincie en de werkgevers moet er toe leiden dat bedrijven zich extra inspannen om de hoeveelheid afval terug te dringen.

Dat ke ze aan de hand van de ervaringen met proefpoen die op dit moment in vijftien branches van het midden- en kleinbedrijf in Overijssel lopen.

Die aanpak is niet alleen in het voordeel van milieu, maar geeft ook een besparing op de kosten voor de verwerking van afval en de aankoop van grondstoffen.

Zo blijkt uit het Overijssels po onder meer dat timmerbedrijven f. 10000 tot f. 100000 ke besparen dankzij een milieubewuster beleid. Bovendien kan zo de hoeveelheid houtafval met vijf tot veertig procent omlaag.

Reageer op dit artikel