nieuws

Voorlopig onstuimig en zacht

bouwbreed

Met een voorlopig gemiddelde van 2,2 grC tegen normaal 5,9 grC hebben we de op twee na koudste november van deze eeuw achter de rug. Alleen in 1919 en 1921 was het nog kouder. Bovendien is de meteorologische herfst, september-november, de koudste geweest in meer dan 40 jaar (1952). Wat de neerslag betreft was november een droge maand met gemiddeld 54 mm tegen 80mm normaal. De helft van de maandsom viel op de 14de en 95% tussen 10 en 17 november. Gisteren een ijskoude slotdag met ‘sochtends vroeg minima tot -8 grC en in het westen ongemak door ijsregen, ijzel en sneeuw.

Met december op de kalender nemen we voorlopig afscheid van de winter. Een westcirculatie gaat namelijk voor periodiek regen en veel wind zorgen waarbij de temperaturen vanaf vrijdag tot 9 grC stijgen.

Weersverwachting voor donderdag: Wolkenvelden en enige tijd regen. Matige, aan de kust tot hard toenemende zuidwesten wind. Middagtemperaturen rond 7 grC.

Reageer op dit artikel