nieuws

Voorlichtingsbijeenkomsten Scholingsfonds succesvol

bouwbreed

De negen voorlichtingsavonden die het Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf de afgelopen weken heeft gehouden, zijn door 1050 bouwplaatsmedewerkers bezocht.

Op deze neutrale voorlichtingsavonden geven de medewerkers van het Scholingsfonds voorlichting en advies over bijscholing in het kader van artikel 35b van de bouwcao. Volgens dit artikel is iedere werkgever in de bouw verplicht een scholingsbeleid te voeren en zijn werkenemers jaarlijks twee dagen een cursus te laten volgen. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de aannemers nog niet op de hoogte is van de inhoud van de scholingsparagraaf uit de bouw-cao, terwijl dit percentage bij de werknemers op zelfs 70% ligt.

Het Scholingsfonds beschouwt de voorlichtingsavonden daarom als succesvol en zal hiermee doorgaan. Een en ander wordt georganiseerd vanuit de regiokantoren in Zaandam, Groningen en Apeldoorn, alsmede uit vanuit het landelijke secretariaat in Amsterdam.

Reageer op dit artikel