nieuws

Verenigde Staten handhaven volume ‘hardhout’-export

bouwbreed

Michael Buckley directeur Europa van de American Hardwood Council (AHEC) heeft op de Houtdag’93 in de Jaarbeurs te Utrecht zijn verheugenis uitgesproken over het feit dat de Verenigde Staten in staat zijn gebleken hun export van hardhout (loofhout) aan Europa waaronder Nederland ke handhaven. Vooral Nederland blijkt geinteresseerd te zijn in nieuwe soorten.

Over de mogelijkheden, die het Amerikaanse ‘hardhout’ voor Nederland biedt schreven we reeds in Cobouw. Michael Buckley wees er nog eens uitdrukkelijk op, dat AHEC, die goede contacten onderhoudt met het Centrum Hout in Almere gaarne bereid is belangstellenden van elke gewenste informatie te voorzien. In de Verenigde Staten wordt uitsluitend hout geproduceerd volgens de duurzame methode.

Dat wil zeggen er wordt verantwoord selectief gekapt voor de houtproduktie. Tegelijkertijd geeft men de bossen ruim de gelegenheid weer tot volledige wasdom te komen, voordat een nieuwe kapcyclus plaatsvindt.

Reageer op dit artikel