nieuws

Venlo reserveert geld voor sociale woningbouw

bouwbreed Premium

B en W van Venlo willen nu de benodigde subsidies en budgetten reserveren voor de realisering van de sociale woningbouw in Venlo-Zuid na 1994.

Het college is bezorgd dat door de kortingen van het rijk op de woningbouwsubsidies, met ingang van 1995, het plan voor sociale woningbouw onder druk komt te staan.

Venlo wil in Venlo-Zuid ruim 2000 woningen, waaronder een groot aantal sociale woningen, bouwen. Om na 1994 met het bouwprogramma te ke financieren moeten, volgens B en W bij de behandeling van het woningbouwprogramma voor 1994, nu hiervoor reeds gelden gereserveerd worden. Dat gebeurt onder andere door in 1994 bouwpoen op te voeren en voor subsidie voor te dragen die pas in 1995 of 1996 gebouwd worden. Een jaar eerder kan door Wilma Bouw BV begonnen worden met de bouw van 46 woningen premiekoop.

Voor meerdere bouwlocaties in Venlo-Zuid worden nog niet genoemde aantallen woningen opgevoerd op de lijst voor 1994 die later uitgevoerd worden. In het plan Hagerbroek voert Venlo voor de periode 19941997 178 woningen op in de licht-gesubsidieerde sector.

Gemeentelijke steun wil Venlo nu ook reeds vastleggen voor de bouw van 50 gestapelde woningen aan de Gulikstraat. In de vrije sector heeft Venlo bouwplannen voor 344 woningen.

De partners die Venlo-Zuid gaan realiseren zijn (behalve de gemeente) de woningverenigingen Voorzorg, Blariacum, Stichting Onze Woning en de private partners Marcel Muyres Venlo Bouw BV, Plancoordinatie Janssen de Jong Eindhoven en Wilma Bouw BV Weert. Zij starten in 1994 met 46 woningen in de sociale sector (woningvereniging Blariacum), en 68 eengezinswoningen (premie huur door Marcel Muyres Bouw Venlo BV en Plancoordinator Janssen de Jong).

Het woningbouwprogramma 1994 en de reservering van gelden voor de financieringen op termijn moeten nog door de raad worden goedgekeurd.

Reageer op dit artikel