nieuws

Vandaag storm

bouwbreed Premium

Een bijzonder diepe depressie steekt vandaag de Noordzee over en veroorzaakt langs de kust en op het IJsselmeer een storm tot zware storm uit zuidwest tot west.

Verder regen en hagelbuien. Een zwakke rug van hogedruk zorgt morgenochtend voor een adempauze maar daarna opnieuw regen en aantrekkende winden. In deze situatie komt tijdens het weekeinde weinig verandering maar de atmosfeer wordt wel steeds kouder. Daardoor kan de neerslag ook in vaste vorm, sneeuw dus, gaan vallen. De middagtemperaturen zakken vanaf zondag naar waarden rond 3 grC overdag en om het vriespunt ‘snachts. Het koudere weer hangt samen met arctische luchtmassas die vanuit het hoge noorden naar het zuiden gaan stromen. Of het koudere weer opnieuw tot een vorstperiode zal leiden is vooralsnog onzeker. Dinsdagnamiddag en avond zijn er in ons land flinke buien gevallen die vergezeld gingen van hagel en onweer. Vanuit Wervershoof werd gewag gemaakt van natte sneeuw.

Weersverwachting voor vrijdag: In de ochtenduren enkele opklaringen. Later opnieuw regen en langs de kust een harde, ‘savonds een stormachtige zuid tot zuidwesten wind.

Middagtemperaturen rond 6 grC.

Donderdag zon onder: 16.24 vrijdag zon op: 08.36

Reageer op dit artikel