nieuws

Utrecht stemt in met masterplan City Po

bouwbreed Premium

De Utrechtse gemeenteraad heeft voor de plannen van het Utrecht Citypo groen licht gegeven. Met het masterplan, een totale renovatie en herstructurering van de Utrechtse binnenstad rond het Centraal Station, is ongeveer f. 1,8 miljard gemoeid. Om de ingrijpende plannen, zoals onder andere het bouwen van kantoren, winkels en woningen, uit te voeren is de gemeenteraad tevens akkoord gegaan met de oprichting van een ontwikkelingsmaatschappij. Deelnemers aan deze publiek private samenwerking zijn naast de gemeente Utrecht Mabon-HBG, MBOING en Multi Development Corporation (MDC). Deze laatste ontwikkelaar voegde zich onlangs bij het samenwerkingsverband. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat in een later stadium de Nederlandse Spoorwegen tot de maatschappij zal toetreden.

Overigens zal de gemeente Utrecht 51 procent van de aandelen in de nieuwe maatschappij in handen krijgen. Hierdoor houdt Utrecht de beslissende stem in de uitvoering van de plannen.

Reageer op dit artikel