nieuws

Twee lijntjes als alternatief voor dubbel fietspad

bouwbreed Premium

De aanleg van een fietspad aan beide zijden van de weg tussen Scharsterbrug en Sint Nicolaasga is afgeblazen. Aanvankelijk zou in 1996 worden bekeken of de aanleg ervan haalbaar zou zijn, maar daar ziet de Friese gemeente Skarsterln nu van af.

Scherpe protesten van buurtbewoners tegen de aanleg van het fietspad zijn de oorzaak van het mislopen van de subsidie van 75% op het po van f. 2 miljoen. De helft van dat bedrag zou van de provincie komen, terwijl de gemeente ook nog eens 25% subsidie miste uit het provinciale fietspadenfonds, die aan de andere subsidie was gekoppeld. De gemeente kiest nu voor een aanmerkelijk goedkopere oplossing. Om de weg voor de fietsers veiliger te maken, wordt de belijning aan beide kanten 15 centimeter naar binnen gebracht.

Reageer op dit artikel