nieuws

Technische woordenboeken met 40% netto uitgebreid

bouwbreed

Bij Kluwer Technische Boeken is het Groot Polytechnisch Woordenboek (E-N en N-E) verschenen. Het aantal termen is ten opzichte van eerdere uitgaven van de technische vertaalwoordenboeken, bekend onder de naam Universeel Technisch Woordenboek, met ruim 40% uitgebreid.

De uitgave van het Groot Polytechnisch Woordenboek voor de Engelse taal is meer dan een nieuwe druk van het bekende Universeel Technische Woordenboek. Om het vernieuwende karakter te onderstrepen is gekozen voor de nieuwe naam: Groot Polytechnisch Woordenboek.

Met de nieuwe uitgave komt een einde aan de editie van het Universeel Technisch Woordenboek. De bestanden van dit woordenboek zijn als basis genomen en volledig gereviseerd.

Vervolgens is een groot aantal termen toegevoegd waardoor een uitbreiding is ontstaan van meer dan 40% netto. De toevoegingen zijn betrokken op vakgebiedaanduidingen en/of betekenis aanduidingen en duizenden nieuwe hedendaagse vaktermen op het gebied van de (micro-)elektronica, computertechniek, informatica, telecommunicatie, telematica en milieukunde.

De informatie in de woordenboeken valt uiteenin twee delen. Allereerst is er het eigenlijke woordenboekgedeelte, waarin van meer dan 90000 termen het anderstalige equivalent wordt gegeven. Daarna volgen twee appendices. Een betreft tabellen met betrekking tot chemie en de chemische nomenclatuur, het tweede bevat tabellen met maten, gewichten en eenheden.

De Groot Polytechnisch Woordenboeken zijn te verkrijgen in de boekhandel.

Reageer op dit artikel