nieuws

Stilte bij Boskalis over de emissie-prospectus

bouwbreed Premium

De emissie-prospectus waarin Koninklijke Boskalis Westminster (KBW) de financiele-overname van Ballast Nedam verklaart, laat op zich wachten. De raad van bestuur van het KBW verklaarde eerder dat ‘rond de eerste december’ met de prospectus naar buiten te zullen komen. De onderneming heeft de intentie uitgesproken om voor de Kerstdagen de overname te willen afronden.

In kringen van analisten en bankiers vindt men dat het angstvallig stil is geworden in Papendrecht. Binnen de ABNAmro -de bank verzorgde eerder dit jaar een obligatielening van f. 80 miljoen- zijn er zelfs geen signalen wanneer een prospectus valt te verwachten.

Zowel Ballast Nedam als Boskalis Westminster onthouden zich van commentaar.

Het baggerconcern KBW moet de huidige eigenaar van Ballast Nedam, British Aerospace (BAe0, rond de f. 500 miljoen betalen. Ruim f. 300 miljoen wil men via een emissie binnenhalen. Uit een artikel in het Algemeen Dagblad van 25 november jl. kan worden opgemaakt dat de onderhandelingen uiterst moeizaam verlopen. Het grotere Ballast zou krampachtig vasthouden aan een fusie op basis van gelijkwaardigheid.

De affaire rond de oplevering van de Westbrug in het Deense Grote-Beltpo is overigens nog steeds niet opgelost. De bouwers van deze brug, European Storebaeltgroup, eisen van de opdrachtgevers een tegemoetkoming in de extra gemaakte kosten van f. 560 miljoen. Ballast Nedam Civil Engineering maakt onderdeel uit van European Storebaeltgroup. Boskalis Westminster neemt dit gegeven mee tijdens de onderhandelingen met BAe.

Volgens onze correspondent in Denemarken, Wim Verseput, is de zaak neergelegd bij de rechter. De oorzaak van het conflict komt door het beton waarmee moest worden gewerkt en de onverwacht moeilijke bodemgesteldheid onder de westbrug.

Reageer op dit artikel