nieuws

Spoor ellende door faillissementen

bouwbreed

De ruim 3400 faillissementen die vorig jaar zijn uitgesproken hebben een totale onbetaalde schuld van f. 2,27 miljard gulden nagelaten. Voor de afwikkeling van de faillissementen (betalen van schulden en faillissementskosten) was slechts f. 245 miljoen gulden beschikbaar. Dat blijkt uit becijferingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uit de cijfers blijkt dat de fiscus en bedrijfsverenigingen vorig jaar 10 procent van hun vorderingen op failliete instellingen hebben geind. De overige schuleisers kregen in totaal slechts 2 procent uitgekeerd van hetgeen ze nog te goed hadden.

Van alle faillissementen vorig jaar waren er volgens het CBS slechts 23 waarbij alle schulden voldaan konden worden.

Aan de andere kant waren er ook 24 gevallen die elk een schuld van meer dan f. 10 miljoen achterlieten.

Reageer op dit artikel