nieuws

Ridderkerk werkt aan bedrijventerrein

bouwbreed Premium

Ridderkerk bereidt de aanleg van het bedrijventerrein De Schans voor. Deze drie hectare grote locatie ligt op het terrein van een voormalige scheepswerf aan de Ringdijk.

Eigenaar/ontwikkelaar Double Harbour uit Ridderkerk legde de uitvoering in handen van Van Splunder’s Aannemingsmaatschappij, eveneens uit Ridderkerk.

Door de ligging nabij het punt waar Nieuwe Maas, Noord en Lek bij elkaar komen noemt de gemeente het terrein aantrekkelijk voor bedrijven die gebruik maken van vervoer over water. De ontwikkeling kon gebeuren door een subsidie van f. 3,8 miljoen. Het Europese Fonds voor Regionale Ont wikkeling (Renaval) en de gemeente Ridderkerk nemen elk de helft van dit bedrag voor hun rekening. Bij de saneringswerken moet ruim 6000 kubieke meter grond worden ppgeruimd. Hier vindt scheiding plaats van schoon zand waardoor de inrichting van een depot voor vuile grond overbodig wordt. Het oorspronkelijke plan van ingenieursbureau Haskoning voorzag nog in een dergelijke voorziening. Dat zou op een dwarshelling van de voormalige werf moeten komen. Zon depot vraagt evenwel jarenlange zorg. In juni begonnen de sloopwerken op het terrein. De afbraak gebeurt selectief. Bij elkaar wordt ruim 5000 kubieke meter beton neergehaald. Een deel daarvan gaat op aan de fundering van de aan te leggen ontsluitingsweg. De werken duren naar verwacht tot mei 1994.

Reageer op dit artikel