nieuws

Ravo vergadert over BWS ’95

bouwbreed Premium

Op de vergadering van de Raad voor de Volkshuisvesting van donderdag 16 december staat een concept-advies centraal over het Besluit woninggebonden Subsidies 1995. Het advies wordt gegeven op verzoek van staatssecretaris Heerma.

Zoals bekend wordt in het BWS 1995 een ingrijpende wijziging voorgesteld van het subsidiestelsel voor de woningbouw. Met de invoering ervan op 1 januari 1995, komt een einde aan de generieke, exploitatiegerichte subsidiering van nieuwe sociale huurwoningen en ingrijpende woningverbetering.

In plaats daarvan wordt aan regionale budgethouders stimuleringsbijdragen en bereikbaarheidstoeslagen verstrekt. Bovendien wordt er een toeslag gegeven voor plaatselijk verschillende omstandigheden. Deze is vooral bedoeld om de woningbouw in het wat duurdere martksegement te bevorderen.

Reageer op dit artikel