nieuws

Project Limehouse Link onderscheiden

bouwbreed Premium

De Construction Industry Engineering Award 1993 is toegekend aan het po ‘Limehouse Link’, een tunnel voor autoverkeer ter lengte van 1,8 kilometer tussen Canary Wharf en de City van Londen. De tunnel krijgt voor elke rijrichting twee stroken. Het po wordt uitgevoerd om de bereikbaarheid van Canary Wharf voor autoverkeer te verbeteren. Nu ook besloten is tot aanleg van de zogenoemde Jubilee Line naar het centrum van Londen zullen ook treinreizigers Cary Wharf snel ke bereiken.

De Limehouse Link is de grootste ondergrondse wegverbinding die geheel volgens de ‘cut-and-cover’ methode is aangelegd. De tunnel is ontworpen door de aannemer Balfour Beatty Amec in nauwe samenwerking met de London Docklands Development Corporation. Boven de tunnel ke gebouwen worden neergezet van meer dan zes verdiepingen.

Op de foto een gezicht naar de City van Londen over het Limehouse Basin.

Er werd ruim 140000 m3 slib verwijderd voordat met de eigenlijke constructie van de tunnel werd begonnen. Dat gebeurde in een droge bouwsleuf.

Reageer op dit artikel