nieuws

Produktiehal voor visverwerker

bouwbreed Premium

Voor een bedrag van f. 3 miljoen bouwt Bouw- en Aannemersbedrijf G. van de Molen uit Lemmer een produktiehal voor visverwerkingsbedrijf Gebroeders Sterk BV in de Friese havenplaats.

Het 700 m2 grote en zes meter hoge gebouw is ontworpen door Architectenbureau Evers uit Lemmer. Constructeur is Romkes Adviesbureau BV uit Joure.

In de hal zullen gepaneerde visprodukten (met name schol) oven klaar gemaakt worden voor de consument. Naast een produktieruimte komen er in het gebouw ook een laboratorium en een controleruimte voor de eindprodukten. Naar verwachting kan de produktiehal in april in gebruik worden genomen. Sterk BV levert voorgebakken visprodukten aan supermarkten en cateringbedrijven. De onderneming in Lemmer biedt werk aan zo’n driehonderd mensen.

Reageer op dit artikel