nieuws

PIB Holland onderscheiden door Brits-Nederlandse KvK

bouwbreed

PIB Holland BV uit Nijkerk is dit jaar tweede geworden in de categorie grote bedrijven van het programma NederlandsBritse Prijs voor Ondernemerschap, dat is georganiseerd door de Nederlands Britse Kamer van Koophandel. Het bedrijf is leverancier van gevelbekleding en dakbeplating aan de bouwnijverheid.

PIB Holland BV werd in 1974 opgericht als bouwcoordinatiebureau voor ondernemerswerk in de utiliteitsmarkt, voornamelijk industiele gebouwen, waarvoor grote hoeveelheden gevelbekleding en dakplaten nodig zijn. Het bedrijf betrekt bijna al zijn rollen voorgelakt bandstaal van Brittisch Steel, een belangrijk producent hiervan.

Twee zusterbedrijven zijn door de jaren heen door PIB opgericht; SCH Holland BV voor het produceren van stalen dak- en gevelplaten en Esbece Holland BV voor het ontwerpen en produceren van sandwichpanelen (bestaande uit twee stalen platen met ertussen een kern van isolatiemateriaal). De helft van de produktie van deze bedrijven gaat naar PIB, de andere helft wordt verkocht aan derden. Ook wordt geexporteerd naar Frankrijk, Spanje en andere EG-landen.

De jury stelde dat de strategie van Holland Groep een uitstekend voorbeeld was van bi-laterale activiteit en van de manier waarop bedrijven waarde aan halfprodukten ke toevoegen.

Reageer op dit artikel