nieuws

Overname van Ballast Nedam loopt spaak

bouwbreed

De overname van Ballast Nedam door Koninklijke Boskalis Westminster (KBW) gaat niet door. Het baggerconcern in Papendrecht heeft de onderhandelingen met de eigenaar van Ballast Nedam, British Aerospace (BAe), met onmiddelijke ingang beeindigd.

‘Over het hoe en waarom het niet doorgaat, geef ik geen commentaar’, is de korte reactie van ing. R. van Gelder BA, voorzitter raad van bestuur van KBW. De laatste dagen gingen over het stopzetten van de gesprekken al geruchten omdat de emissie-prospectus, die op 1 december had moeten verschijnen, maar uitbleef.

Hierover is Van Gelder duidelijk. ‘Gisteren hebben alle betrokken partijen besloten een punt te zetten achter de gesprekken.’ De aanleiding om te stoppen is voor de centrale ondernemingsraad (Cor) van Ballast Nedam onduidelijk. L. Schuur, voorzitter Cor: ‘We kregen het gistermiddag onverwacht van onze voorzitter raad van bestuur te horen. We gaan ons snel beraden op de toekomst, omdat BAe onze onderneming weer in de etalage heeft gezet.’ Overigens blijft Boskalis belangstelling hebben voor toekomstige vormen van samenwerking met het Amstelveense bouwconcern. ‘We blijven op het vinkentouw zitten’, aldus Van Gelder.

Reageer op dit artikel