nieuws

MBO College in Drachten krijgt vierde bouwlaag

bouwbreed

Het MBO College in Drachten krijgt een vierde bouwlaag op het bestaande hoofdgebouw. De bouwkundige kosten van de negen extra lokalen met een totale vloeroppervlakte van 1000m2 bedragen f. 1,4 miljoen. Eerder dit jaar is de nieuwbouw van een bouwlaag nabij het hoofdgebouw begonnen. De bouwkosten van dit po, dat in juni 1994 wordt opgeleverd, bedragen f. 14 miljoen.

Het hoofdgebouw zelf wordt gerenoveerd, terwijl in de uitbreiding (4400m2 vloeroppervlak en een bouwlaag) diverse werkplaatsen komen. Bouwbedrijf Offringa Boomsma BV uit Sneek neemt de nieuwbouw en renovatie van de schoolgebouwen voor zijn rekening. De directie van het project is in handen van Bouwmanagement Drachten. Verder werken mee Meulenbelt Weerstra Architekten, Ingenieursbureau Wesselink BV, beide te Drachten, GTI Technische Installaties te Leeuwarden en het Raadgevend Ingenieursbureau Schreuder BV in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel