nieuws

KvK Amsterdam aan de slag in Rusland

bouwbreed Premium

De Amsterdamse Kamer van Koophandel richt in opdracht van de Europese Commissie steunpunten voor het bedrijfsleven op in Moskou en St. Petersburg. Het gaat hierbij om een ontwikkelingsagentschap en om een zakelijk communicatiecentrum. Beide zijn bedoeld voor het Russische midden- en kleinbedrijf.

De opdracht vergt ruim f. 11 miljoen. Het ontwikkelingsagentschap moet het ondernemerschap stimuleren en nieuwe ondernemers en bestaande particuliere ondernemers begeleiden. Het zakelijk communicatiecentrum moet het Russische bedrijfsleven informeren over exportmogelijkheden, gezamenlijke ondernemingen en investeringen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van Europese databanken. Beide instellingen zullen samenwerken. De opdracht betekent volgens de Amsterdamse KvK voor Nederlandse bedrijven een goede impuls voor het zakendoen in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Te meer omdat de op te zetten infrastructuur naar Europees model wordt gevormd.

Reageer op dit artikel