nieuws

Kunststof spreidnagel demontabel

bouwbreed

Viba heeft een kunststof spreidnagel op de markt gebracht die zo nodig is te demonteren. De nagel is zonder speciaal gereedschap eenzijdig aan te brengen. Dat betekent dat de achterkant van het te monteren bekledingsmateriaal of een afdekplaat niet bereikbaar hoeft te zijn. Door de uitstekende montagestift in de nagelschacht te drukken spreidt de nagel zich in het montagegat achter het te bevestigen materiaal.

De belastbaarheid van de nagel bedraagt volgens de leverancier Viba NV te Zoetermeer 75 dN. De bevestiging is bestand tegen 60 grC. Na demontage is de spreidnagel opnieuw te gebruiken. Hij is te gebruiken in die gevallen waar een corrosievrije bevestiging op prijs wordt gesteld en waarbij geen hoge eisen worden gesteld aan de belastbaarheid.

Gedacht kan derhalve worden aan het vastzetten van licht bekledings- en afdekmateriaal op een dunne plaat, het bevestigen van typeplaatjes en degelijke alsmede naambordjes en printplaten.

Reageer op dit artikel