nieuws

Kolpron nu geheel vrij van oprichter Koolen

bouwbreed

De directie van Kolpron Consultans heeft voor een onbekend bedrag een pakket aandelen van ir. J. Koolen gekocht. De zeven directieleden van dit Rotterdamse adviesbureau op de vastgoedmarkt hebben het bedrijf nu geheel in handen.

Kolpron-oprichter Koolen is sinds de zomer directeur van Multi Vastgoed/Multi Development Corp. in Gouda. ‘Dat is een klant van ons. We wilden echt onafhankelijk zijn, en hebben besloten het resterende pakket van 75 procent te kopen’, aldus drs. D.A. Regenboog, directeur/eigenaar Kolpron Consultants.

‘We hadden al 25 procent in handen. De aankoop is deels met cash geld gefinancierd. In de loop van de jaren zullen we uit de winst de rest van de overnamesom betalen.’

Het adviesbureau zal dit jaar een omzet te realiseren van rond de f. 10 miljoen. Het resultaat is 10 procent voor belasting. Voor 1994 verwacht men een toename van omzet en resultaat.

‘Dat is mede het gevolg van uitbreiding richting Oost-Europa en een aanpassing van de bestaande organisatie’, aldus Regenboog. ‘We sluiten dit jaar onze vestigingen in Parijs en Brussel. Dat heeft geen financiele consequenties voor ons. Onze vestigingen in Berlijn en Praak blijven open.

Daarnaast verwacht ik dat Budapest zal gaan aantrekken. We hebben al een paar opdrachten in Hongarije en Tsjechie.” Voor de opbouw van Budapest reserveert men ‘enkele tonnen’.

Regenboog is van mening dat de Nederlandse beleggers en bouwers rijkelijk laat Oost-Europa hebben ontdekt.

‘Ze opereren nogal voorzichtig. Terwijl de markt in en rond Berlijn zeer warm is. We worden benaderd door besturen van Duitse steden in de nieuwe deelstaten die ons vragen opzoek te gaan naar beleggers, ontwikkelaars en bouwers.

Zo’n verzoek zetten we dan uit in de Nederlandse markt.”

Reageer op dit artikel